IX. Szatymazi Repülőnap – 2016. szeptember 3.

Kilencedik alkalommal rendezték meg szeptember első szombatján a Szatymazi Repülőnapot, ahol a hagyományoknak megfelelően idén is gazdag programmal várták az érdeklődőket a szervezők.

Ahogy minden évben, ezúttal is a modellezők nyitották a légi programok sorát kisebb és nagyobb helikopterekkel. Aki időben érkezett, az közben láthatta, amikor egy külföldi vendég érkezett a repülőtérre, az SP-AOO lajstromjelű An-2-es, amely a programban sajnos nem vett részt, a közönségtől távol, a mezőgazdasági gépek mellett állt egész nap.

PICT7362Modell helikopterA modellezők után a forráskúti sárkányrepülők tartottak bemutatót kötelékben két-két géppel, majd a helyi Piper Pawnee vontatógép transzparenst vontatott a reptér fölött.

Forráskúti sárkányrepülőkForráskúti sárkányrepülőForráskúti sárkányrepülőkTranszparensvontatásÖt év után újra a levegőbe emelkedett a Vörös Sólymok Falke-kötelék, majd Hársfalvi Pál vitorlázó műrepülő bemutatóját láthattuk.

Vörös SólymokHársfalvi Pál műrepülHársfalvi PálA program egyik fénypontja, mint minden évben, ezúttal is az An-2-es ötös mezőgazdasági kötelék bemutatója volt.

An-2 ötös kötelék An-2 kötelékAn-2 kötelékAn-2 permetezAn-2 permetezÁbrányi Tamás, a Motoros Műrepülő Klub elnöke egy Extra 3000 géppel műrepült, majd Dr. Bajusz Huba egy Sinus, Molnár Géza pedig egy FK-9-es ultrakönnyű géppel tartott bemutatót.

Ábrányi Tamás műrepül Ábrányi Tamás SinusFK-9Tóth Ferenc vitorlázó műrepülő világbajnok programját követően egy Cessna-150-es gépből rózsaszirmokat szórtak a közönségre, majd Veres Zoltán műrepülő bemutatójával folytatódott a műsor a levegőben.

PICT7417Tóth Ferenc és Hársfalvi PálCessna-150Veres Zoltán műrepülVeres Zoltán Veres Zoltán Veres ZoltánVeres ZoltánA légi bemutatók sorát végül egy L-39 Albatrosz sugárhajtású modell, majd léggömbvadászat zárta, amelyet Ábrányi Tamás és Kiss Balázs mutatott be, utóbbi az egykori Aerotriga kötelék egyik Z-50-es gépével.

L-39 Albatrosz modell PICT7434 Lufivadászat