A Szegedi Repülőnapok és Légiparádé programja – 2018. szeptember 14-16.

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre szeptember 14-től 16-ig a Szegedi Repülőnapok és Légiparádé, ahol ezúttal is gazdag programmal várják a repülés szerelmeseit a szervezők.

Péntek délutántól egészen vasárnapig a repülés legkülönbözőbb ágazatai mutatkoznak be a levegőben a közönségnek a hőlégballonoktól kezdve a modellezőkön, siklóernyősökön, sárkányrepülőkön, autogyrón, valamint a vitorlázó és motoros műrepülő bemutatókon, kötelékeken át a helikopterekig és a sugárhajtású gépekig, mint a közelmúltban magyar lajstromba került L-29 Delfin, vagy a Baltic Bees kötelék.

Az előző évekhez hasonlóan idén is itt lesz a Goldtimer Alapítvány Li-2 repülőgépe és a Vöcsök vitorlázógép, a Hajdú Apollo Fox kötelék, Imreh Lajos a Mi-2 helikopterrel, de láthatunk majd Cmelák mezőgazdasági gépet is, sőt, nem hiányozhatnak a világbajnokok sem: Hársfalvi Pál és Tóth Ferenc vitorlázógéppel, Besenyei Péter pedig szokás szerint motoros géppel tart majd látványos bemutatót.

Külföldi vendégei is lesznek a rendezvénynek, a már említett Baltic Bees mellett itt lesz a német Martin Graf műrepülő bajnok, a Flying Bulls műrepülő köteléke Csehországból, valamint Neville Ferreira Dél-Afrikából.

A Magyar Honvédség egy Zlin-143 LSI géppel képviselteti magát a rendezvényen, de itt lesz a Légimentők EC-135-ös helikoptere is. Végül, de nem utolsósorban az előző évekhez hasonlóan idén is bemutatkozik majd a helyi Délvidéki Aero Club.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .