Itt az őszi repülőnap-szezon

Az elmúlt években már megszokott módon ezúttal is a szeptember lesz a legerősebb hónap a repülőnapok szempontjából. Szeptember 9-én Szatymazra várják a szervezők a repülés szerelmeseit, ahol többek közt vitorlázó műrepüléseket, sárkányrepülőket, transzparensvontatást, valamint Veres Zoltán műrepülő bemutatóját láthatja a közönség és persze az An-2-es kötelék is a levegőbe emelkedik, hogy több ezer lóerő dübörgésével töltse be a légteret.

Másnap, szeptember 10-én Börgöndön gyűlnek össze repülőgépek és helikopterek a közönség szórakoztatása céljából: mások mellett ott lesz a Honvédség Mi-17-es helikoptere és egy új Zlin-242-es kiképzőgép, az L-29 Delfin, oldtimer vitorlázógépek, a Hajdú Apollo Fox kötelék, az L-2 Róma, de lesz Bell 206 Jet Ranger helikopter bemutató repülés, ejtőernyős ugrások, illetve Börgöndre is ellátogat Veres Zoltán.

A következő hétvégén, szeptember 15-16-17-én második alkalommal rendezik meg a tavalyi évben nagy sikert arató Szegedi Repülőnapok és Légiparádét, ahol ugyancsak ott lesznek a Honvédség helikopterei, a Delfin, a Hajdú Apollo Fox kötelék, illetve Veres Zoltán, de részt vesz a rendezvényen a Li-2-es, a Mi-2-es helikopter Imreh Lajossal, a Retro Sky Team Szlovákiából és a Hawks of Romania kötelék Romániából. Természetesen a helyi erők is megmutatják magukat, így bemutatót tart a Kamov Ka-26-os helikopter, a vitorlázórepülők, illetve lesz Schweizer-300 helikopter, valamint Jak-52 bemutató repülés is. Ugyancsak látható lesz a mezőgazdasági gépek bemutatója, a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is jönnek hőlégballonok, sárkányrepülők és a vitorlázó műrepülést sem kell majd nélkülözni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .