Legendák a Levegőben sétarepülő hétvége Budaörsön

Október 2-án sok év szünet után lehetőségem nyílt rövid látogatást tenni Budaörsön a Legendák a Levegőben családi sétarepülő hétvégén.


Az évtizedes múltra visszatekintő rendezvénysorozat ma már nem a légi bemutatók kedvelőit, hanem kifejezetten a sétarepülés iránt érdeklődőket vonzza országszerte évről évre egyre több helyszínen, akik testközelből ismerhetik meg a repülőgépeket és a gyerekek nagy örömére még Süsü sárkánnyal is találkozni lehet.


Bár a legendás PZL-104 Wilga már évek óta nem szerepel  a sétarepülési lehetőséget biztosító repülőgépek között, a Li-2 pedig egy másik rendezvényre repült el, amikor sikerült lencsevégre kapnom, természetesen ezúttal sem hiányzott az ugyancsak legendás An-2, amely típust napjainkban elsősorban a HA-YHJ lajstromjelet viselő gép képviseli, mióta a korábbi évekből ismert HA-ANV üzemen kívül pihen Budaörsön. De szinte mindig szerepel a kínálatban Robinson R-44 helikopter (ezúttal a HA-FTX jelzésű gép), a különböző Cessnák és akár a műrepülést is ki lehetett próbálni Németh Zoltán vadászpilóta segítségével a HA-BHJ lajstomjelű SK-61 Bulldog repülőgéppel.Nem csak a levegőben, hanem a földön is akadt látni és a gyerekeknek kipróbálni való az ugrálóvártól a pedállal hajtható kis repülőkön át a motoros tankig és a pilótafülkében történő fotózkodásig, a statikus kiállításon látható repülőgépekig, mint például a helyi Jak-52, a Robinson R-22 helikopter és a Honvédség vendégségbe érkező új H-145-ös gépe.Aki szeretné kipróbálni a repülést, testközelből megcsodálni a különböző repülőgépeket és nem kifejezetten a légi bemutatók miatt akar eltölteni egy kellemes napot a repülőtéren, biztosan megtalálja a számítását ezen a maga nemében kiváló repülős rendezvényen, amely tavasztól őszig ma már minden szempontból hagyományos programnak számít szerte az országban.

A Legendák a Levegőben rendezvénysorozatról minden fontos és aktuális információ megtalálható a szervezők hivatalos Facebook-oldalán.

Fotók: Sármási Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .